top of page

Ψευδομάρτυρας ο Μητσοτάκης στη δίκη για το μέλλον των παιδιών μας



Ζητώ μόνο 30 δευτερόλεπτα από το χρόνο σας.


Σε δύο μέρες, 6 έφηβοι από την Πορτογαλία καταγγέλλουν 33 χώρες (όλη η ΕΕ ++) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική κρίση. Οι έξι έφηβοι Πορτογάλοι σύρουν εμάς τους ενήλικες σε όλη την ΕΕ στο ΕΔΔΑ γιατί είδαν το μέλλον που τους επιφυλάσσαμε, ένα μέλλον πυρκαγιών που δεν σβήνουν και νερών που αντί να ποτίζουν και να δροσίζουν, πνίγουν και καταστρέφουν. Ένα μέλλον συγκρούσεων και δυστυχίας, όταν αποδεδειγμένα μπορούμε να πάρουμε ένα διαφορετικό δρόμο.


Σε ό,τι αφορά την Ελληνική κυβέρνηση, όσο πλάνα κλιματικής καταστροφής παίζουν στις οθόνες «ευθύνεται η κλιματική κρίση». Όπου δεν υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες, όπως είναι το ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο, η κυβέρνηση δηλώνει ΓΡΑΠΤΑ ενάντια στους 6 έφηβους Πορτογάλους πως η κλιματική αλλαγή δεν έχει επιπτώσεις στη ζωή και το θάνατο.


Εχθες, ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα ακόμα, δηλώνοντας πως «η κλιματική αλλαγή θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα» αφήνοντας εμβρόντητο τον δημοσιογράφο, τη διεθνή κοινότητα (το κομμάτι της που δεν ασπάζεται τις λογικές Τραμπ), και κάθε δυνητικό τουρίστα που δεν θέλει ούτε να καεί, ούτε να πνιγεί σε ένα κράτος που υποχωρεί καθημερινά από το ρόλο του, σε ένα κράτος που κυβερνάει ένας αρνητής της λογικής και της πραγματικότητας.


Τα μάτια όλων μας στο Στρασβούργο λοιπόν.

Είθε να καταδικαστούμε, όλοι μας, είθε να κερδίσουν οι έξι έφηβοι που τα έβαλαν με τον κόσμο όλο, με ζηλευτό θάρρος και καθαρότητα σκέψης.»

bottom of page