top of page

«Πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα»



Στη σειρά Podcast “Πώς γίνεται” και στο επεισόδιο ‘’Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα. Πώς γίνεται;’’ μίλησε ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε: «Κάθε χρόνος θα είναι όλο και θερμότερος. Η κλιματική πολιτική ασχολείται με τον τρόπο, με τον οποίο θα διασωθεί η δυνατότητα του ανθρώπου να λειτουργεί, να ευδοκιμεί και να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στον πλανήτη. Απαραίτητα εργαλεία είναι ο μετριασμός, η προσαρμογή και οι ζημίες και απώλειες. Είναι πλέον σαφές πως το σύνολο των υλικών μας υποδομών θα πρέπει να ανακατασκευαστούν και αυτό προϋποθέτει τεράστιες δημόσιες υποδομές».


Ο κ. Κόκκαλης σχολίασε, ακόμα: «Η κρίσιμη επιλογή της ατομικής συνείδησης είναι η δράση. Οι άνθρωποι πρέπει να απαιτήσουν την προσαρμογή, καθώς και τις αποζημιώσεις για όσα δεν ευθύνονται και αυτό είναι η κλιματική δικαιοσύνη. Όλο και συχνότερα θα συμβαίνουν καταστροφές, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η καταστροφή στη Θεσσαλία στοίχισε 3,3 δισ. ευρώ στον εθνικό μας προϋπολογισμό. Η επιστήμη μας λέει ξεκάθαρα τι θα συμβεί στο μέλλον, δεν υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο».


Πρόσθεσε, επιπλέον: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει απαντήσεις στις τρεις απειλές για τον άνθρωπο, που είναι η υπερθέρμανση, η αντιμετώπιση της υπερ-ρύπανσης (αέρια ρύπανση) και η κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα».




bottom of page