top of page

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ για το νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Δράσης της ΕΕ.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με το νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Δράσης της #ΕΕ.


Σύμφωνα με την νέα έκθεση του IPCC, o χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα για τον άνθρωπο και όσο καθυστερούμε, τόσο θα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη λήψης όλο και πιο ριζοσπαστικών μέτρων. Η άμεση , συστημική αλλαγή στην οικονομία είναι αυτή που θα εγγυηθεί ότι όλοι οι άνθρωποι θα ζουν καλά εντός των πλανητικών ορίων.

Η συμπερίληψη νέων δεικτών πέραν από το ΑΕΠ μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και τους περιμένουμε με αγωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για την Πράσινη Συμφωνία και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η άρνηση της θέσης του Κοινοβουλίου για την κατάργηση των επιδοτήσεων των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2025 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν δείχνει διορατικότητα.

Η υποχρέωση της Επιτροπής να ορίσει νομικά δεσμευτικούς στόχους συμβατούς με τη Συμφωνία των Παρισίων είναι μια σπουδαία επιτυχία και τους αναμένουμε άμεσα.

Αυτό το πλαίσιο μας ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρώπη και στον Κόσμο.

bottom of page