top of page

Η Κρήτη στις Βρυξέλλες!




Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης συνεχίζοντας τα γκρουπ των επισκεπτών στις Βρυξέλλες, φιλοξένησε στελέχη από τον αυτοδιοικητικό τομέα της Κρήτης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα της περιοχής αλλά και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι για την εφαρμογή τοπικών πράσινων συμφωνιών, για τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις αλλά και την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.


Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε το θεματικό εργαστήριο με θέμα: «Τοπική Πράσινη Συμφωνία -Local Green Deal και χρηματοδοτικά εργαλεία για την Πράσινη μετάβαση». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Παναγιώτη Πανταζάτο, ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής όπου τους ενημέρωσε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το ΠΕΠ Κρήτης.


Στη δεύτερη συζήτηση της ημέρας το group από την Κρήτη, παρακολούθησε τον κ. Τάσο Χανιώτη, τ. διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας ΕΕ, ο οποίος μίλησε για τη Νέα ΚΑΠ και τις εξελίξεις στον γεωργικό τομέα αλλά και τον τομεάρχη ανάπτυξης και επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ Αλέξη Χαρίτση , με τον οποίον πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Μετά την Κρήτη και την Πελοπόννησο, σειρά έχουν η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος και το Ιόνιο.



bottom of page