top of page

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: Πώς τους παρακολουθούν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες;



Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων ο Ευρωβουλευτής συμμετείχε σε εκδήλωση με τον τίτλο: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: Πώς τους παρακολουθούν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες;


Εκεί παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO & JRC) καθώς και εκπροσώπων της Επιτροπής των Περιφερειών, παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στις Ευρωπαϊκές περιφέρειες, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ για την εφαρμογή και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο. Τόνισε τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, σε επίπεδο ΕΕ, για την πλήρη ενσωμάτωση της εφαρμογής των ΣΒΑ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και συνέχισε αναφερόμενος στα πρώτα θετικά αποτελέσματα του έργου και τις βάσεις που έχουν τεθεί για την τακτική παρακολούθηση και αναθεώρηση των ΣΒΑ στις Περιφέρειες.


Κλείνοντας, ανακοίνωσε την νέα του πρωτοβουλία για ένα νέο πιλοτικό έργο όπου στοχεύει στη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης της προόδου προς την επίτευξη των ΣΒΑ στις περιφέρειες.




Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ


bottom of page