top of page

Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος στις Βρυξέλλες



Συνεχίζονται οι εργασίες με τα γκρουπ των επισκεπτών στις Βρυξέλλες από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.


Αυτή τη φορά ο ευρωβουλευτής προσκάλεσε 24 στελέχη από τους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, καλύπτοντας τα έξοδά τους (μεταφορά, διαμονή, δείπνο).


Εκτός από την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη στους χώρους του κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής διοργάνωσε Θεματικό εργαστήριο, με θέμα: Τοπική Πράσινη Συμφωνία -Local Green Deal και χρηματοδοτικά εργαλεία για την Πράσινη μετάβαση.


Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου έγινε ενημέρωση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα η κ. Χριστίνα Καραϊτίδη, εκπρόσωπος της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, παρουσίασε τα διαθέσιμα Χρηματοδοτικά εργαλεία και το ΠΕΠ Πελοποννήσου ενώ πραγματοποιήθηκαν και συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις.


Κατά την διάρκεια του διημέρου οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής με την Ευρωπαϊκή Αριστερά αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αγροκτηνοτροφική διατροφή από την Πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Όλη η εκδήλωση: «Βιώσιμα και Ανθεκτικά Αγροδιατροφικά Συστήματα στη Μεσόγειο στο τρέχον Γεωπολιτικό πλαίσιο» :


Το διήμερο έκλεισε με εκπλήξεις αφού οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα κατά την επιστροφή τους.


Η προσπάθεια και η δουλειά συνεχίζονται με εκπροσώπους από τις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.




bottom of page