top of page

Δημοκρατικός Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα - δεν υπάρχει εναλλακτική



Τοποθέτηση του Πέτρου Κόκκαλη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με θέμα την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας.


Ο ευρωβουλευτής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση "Eφαρμόζοντας την Πράσινη Συμφωνία: οι κίνδυνοι στην πορεία της ΕΕ προς την πράσινη μετάβαση και οι διεθνείς της δεσμεύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά:


«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τις μελλοντικές γενιές και να θεσπίσει το δικαίωμα σε δημόσια αγαθά για όλους: Αυτή είναι μια βαθιά ανθρωπιστική πολιτική φιλοδοξία. O Κλιματικός Νόμος μας δεσμεύει σε βάθος 25ετιας, το ίδιο και ο νόμος για την αποκατάσταση της φύσης που σήμερα απέδειξε ότι ο αγώνας για μια δίκαιη μετάβαση σε ένα κόσμο φιλικό προς τον άνθρωπο και την κοινωνία αποτελεί την κοινή συνισταμένη της προοδευτικής πλειοψηφίας. Η πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να μπει σε “αναμονή” (…).


Εάν δεν έχουμε μια δίκαιη μετάβαση δεν θα έχουμε μετάβαση. Σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, πρέπει να δεσμευτούμε. Εάν δεν ολοκληρωθεί σήμερα, αύριο δεν θα έχουμε επιλογές. Θα έχουμε είτε κλιματική ουδετερότητα είτε το τέλος της πολιτικής. Δημοκρατικός Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Δεν υπάρχει εναλλακτική».


bottom of page