top of page

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.



Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.


Η υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν είναι ούτε μετεωρολογικό φαινόμενο ούτε θεομηνία. Όπως και τα εξίσου φονικά φαινόμενα ακραίας ρύπανσης και κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, ο «παγκόσμιος βρασμός» είναι αποτέλεσμα πολιτικών πράξεων και παραλείψεων, είναι εγκληματική αλλαγή με ανθρώπους θύτες και θύματα.


Η αυξανομενη ανεπάρκεια του κράτους να εκπληρώσει την πυρηνική του αποστολή, την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, της δημόσιας ασφάλειας, θα οδηγήσει στον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία , η δημοκρατία θα παραδοθεί στις φλόγες.

Κάθε απώλεια, κάθε νεκρός και κάθε πρόωρος θάνατος, κάθε περιουσία κατεστραμμένη από φωτιά ή από πλημμύρα είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς και ανάλγητης κλιματικής πολιτικής, ανεπαρκούς πολιτικής μετριασμού, ανεπαρκούς παγκόσμιας συνεργασίας για την άμεση κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, ανεπαρκούς εθνικής, περιφερειακής και τοπικής πολιτικής προσαρμογής, ανεπαρκούς σχεδιασμού για την δημιουργία υλικών και άϋλων υποδομών ικανών να αντιμετωπίσουν την φυσική πραγματικότητα για την οποία οι αρμόδιες δημόσιες επιστημονικές δομές μας έχουν από χρόνια ενημερώσει και η οποία, όπως επίσης γνωρίζουμε, θα γίνεται κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα λιγότερο φιλική για τον κόσμο, όχι τον πλανήτη.


Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι οι επαρκείς κλιματικές πολιτικές μετριασμού, προσαρμογής ζημίων και απωλειών είναι το ύψιστο πολιτικό μας καθήκον.


Οι λύσεις είναι γνωστές, υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα λεφτά.


Απαιτείται πολιτική δράση για άμεση ριζοσπαστική αλλαγή με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.


Αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε όσους και όσες πλήττονται και αγωνίζονται υπερανθρωπα απέναντι στις φλόγες.

Αύριο πρέπει να αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί για το παρόν και το μέλλον μας

bottom of page