top of page

Για μια οικολογική ατζέντα του προοδευτικού χώρου



Στην διακομματική συζήτηση για μια οικολογική ατζέντα του προοδευτικού χώρου, που διοργάνωσε η εφημερίδα Εποχή είχα την χαρά να συμμετέχω την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο Τριανόν.


Συμμετείχα σε συζητήσεις με εκπροσώπους από το ΠΑΣΟΚ (Παναγιώτης Δημόπουλος), τη Νέα Αριστερά (Πέτη Πέρκα), το ΣΥΡΙΖΑ (Χαρά Καφαντάρη), τους Οικολόγους Πράσινους (Γιάννης Τσιρώνης) τους Πράσινους (Νίκος Χρυσόγελος), Οικολογία (Ηλέκτρα Στροβολιδου). ενώ παρεμβάσεις έκαναν η Ορνιθολογική, η Greenpeace, ο οικοφεμινιστικός ΚΥΚΛΟΣ, οι Νησίδες, το Green Tank, οι Φίλοι της Φύσης.


Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα στις πολλές κρίσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όπου η μητέρα των μαχών είναι η περιβαλλοντική κρίση, η κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Αναφέρθηκα στις αυξανόμενες ζωονόσους, στην υπερθέρμανση και τόνισα ότι ο οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση όλων είναι  η Ευρωπαϊκή  Πράσινη Συμφωνία.


Τέλος αναφέρθηκα την σύγκρουση που είχαμε στο κοινοβούλιο με την άκρα δεξιά στην ψήφιση του νόμου αποκατάστασης της φύσης. Κλείνοντας τόνισα την αναγκαιότητα της πράσινης + κόκκινης συμμαχίας και ότι οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε την ΚΑΠ και τα ταμεία χρηματοδότησης.




bottom of page