top of page

Έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ- Άμεσα μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης με συνέντευξή του στο The Caller κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή που δεν είναι ένα «μετεωρολογικό φαινόμενο» προειδοποιώντας ότι συνιστά «εγκληματική πολιτική» το να μην λαμβάνονται μέτρα.


Όπως λέει, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης εκείνο που προέχει είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή «και σ’ αυτήν τη διαδικασία θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και οι πολίτες και ασφαλώς οι κυβερνήσεις».


«Η θερμοκρασία θα αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες 2,5 βαθμούς» προειδοποίησε, ακόμη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης επισημαίνει ότι για τις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας, όμως είναι στο χέρι μας να «φρενάρουμε» αυτήν την ανοδική πορεία. Εξηγεί ότι ο πλανήτης θα έχει τα επόμενα χρόνια +2,5 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, τονίζοντας ότι ήδη ο μέσος όρος έχει ανέβει στο +1,1 βαθμούς. Στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρει, -εφόσον ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα- θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτήν την άνοδο της θερμοκρασίας στο +1,5 βαθμούς.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εκφράζει την ευχή του να πετύχει στα καθήκοντά του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης λέγοντας ότι διαθέτει εμπειρία, τονίζει ωστόσο πως το ζήτημα του συντονισμού είναι απολύτως κρίσιμο.


Αναφερόμενος στις αυξήσεις στην ενέργεια επισημαίνει ότι πρέπει να μπει πλαφον στην τιμή της για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Επίσης, τονίζει ότι είναι ορατή πλέον η φθορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ με εσάνς ακροδεξιάς.


Δείτε όλα όσα είπε ο Πέτρος Κόκκαλης στο σχετικό βίντεο:



bottom of page