top of page

Γραφείο Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη - Εβδομάδα 15



Στο τέλος της κάθε εβδομάδας, θα σας παρουσιάζουμε επιγραμματικά, τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το γραφείο του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη. Από τις δραστηριότητες που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο, τις Επιτροπές στις οποίες είναι μέλος ο Ευρωβουλευτής και τις ευρωπαϊκές ομάδες, μέχρι και το σχεδιασμό και τις δράσεις της κοινότητας του Κόσμου.


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


ENVI (Περιβάλλον, Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων)


Επαφές του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη για τον φάκελο Επενδυτικό Σχέδιο «Βιώσιμη Ευρώπη» - Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο οποίο έχει αναλάβει εισηγητής της γνωμοδότης της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ.

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εκπόνηση της γνωμoδότησης Επενδυτικό Σχέδιο .... στην οποία έχει αναλάβει εισηγητής εκ μέρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Συμμετοχή του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της GUE για την επιτροπή περιβάλλοντος καθώς και στην οριζόντια ομάδα εργασίας της GUE για την κλιματική αλλαγή.


AGRI (Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου)


Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων σε επίπεδο εισηγητών και σκιωδών εισηγητών για τον «Μεταβατικό Κανονισμό» για την ΚΑΠ επί των τελικών συμβιβαστικών τροπολογιών. Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης είναι σκιώδης εισηγητής. Ο «Μεταβατικός Κανονισμός» είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς εξασφαλίζει τη συνέχιση στήριξης των γεωργών, του αγροδιατροφικού τομέα και των αγροτικών περιοχώναπό το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων για το 2021 μέχρι να ξεκινήσει η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική (έχει προβλεφθεί πιθανή παράταση της μεταβατικής περιόδου και για το 2022).

Συνέχιση διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο για έναν από τους τρεις Κανονισμούς που αφορούν στη νέα ΚΑΠ, τον Καν. για την Κοινή Οργάνωση Αγοράς, όπου ο Πέτρος Κόκκαλης είναι σκιώδης εισηγητής.


BUDG (Προϋπολογισμοί)


O ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης ανέλαβε τον φάκελο Επενδυτικό Σχέδιο «Βιώσιμη Ευρώπη» - Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ως σκιώδης εισηγητής.








PECH (Αλιεία)


Συμμετοχή στην συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας στην οποία παρουσιάστηκαν τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την στήριξη του συγκεκριμένου τομέα εξαιτίας της πανδημίας








Συνυπογραφές επιστολών


  • Επιστολή προς το HRVP σχετικά με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια του Covid-19.

  • Επιστολή στους προέδρους Von Der Leyen, Sassoli και Michel για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Πράσινης συμφωνίας σην αποτροπή μελλοντικών επιδημιών.

  • Επιστολή 39 ευρωβουλευτών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την ανάγκη δημιουργίας ευρωομολόγων και λήψης έκτακτων μέτρων.

  • Επιστολή προς τον Επίτροπο Várhelyi σχετικά με την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση όσον αφορά το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σερβία.

  • Διαμαρτυρία για τις επιθέσεις ενάντια στο δικαίωμα των αμβλώσεων και του SRHR στην Πολωνία.



Ευρωπαϊκές Ομάδες



European Food Forum


  • Συμμετοχή στο Steering Commitτee του European Food Forum. (link)


  • Πραγματοποιήθηκε εισήγηση για τα θέματα που θα συμπεριληφθούν στο κοινό Δελτίο EFF «non position» για τις επιπτώσεις του COVID-19 στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.





MEPs for SDGs


Σχεδιασμός ενός online roundtable session για την ενσωμάτωση των SDGs στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο τους επόμενους μήνες (link).




ΚΟΣΜΟΣ


Ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις των Ομάδων Εργασίας Κόσμου για τους Στόχους 2, 11 και 13 με θέμα την επικαιρότητα και τη δράση των ομάδων για το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή και του γραφείου. Ορισμός συντονιστών κάθε ομάδας.


Open Call στιην κοινότητα του Κόσμου για το 1ο μέρος της δημόσιας διαβούλευσης για την κλιματική φιλοδοξία της ΕΕ για το 2030 και για το σχεδιασμό των κλιματικών και ενεργειακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.


Υποβολή πρότασης θεατρικής παράστασης με θέμα τους 17 Στόχους, από μέλος της Ομάδας 13 του Κόσμου.


ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Εκπόνηση κειμένου σχετικά με στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του COVID-19. (link)


bottom of page