top of page

REGIONS2030: Monitoring the SDGs in the EU regions - Filling the data gaps


Μετά από πρωτοβουλία μου, το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EU Science Hub - Joint Research Centre σε συνεργασία με τη Eurostat και τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα “REGIONS2030: Monitoring the SDGs in the EU regions - Filling the data gaps”.


Το πιλοτικό πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ και απευθύνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.


Η ύπαρξη ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου πλαισίου παρακολούθησης δεικτών, όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι το κλειδί για τον σχεδιασμό καλύτερων τοπικών πολιτικών, ικανών να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, η πανδημία COVID-19 μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούνται έγκαιρα και ακριβή δεδομένα για την παρακολούθηση αυτών των δεικτών με συγκριτικό τρόπο ώστε να αξιολογούνται οι πολιτικές και επαναπροσδιορίζονται οι δράσεις μας.


Η πρόσκληση και το παράρτημα για την αίτηση είναι διαθέσιμα εδώ: https://knowledge4policy.ec.europa.eu/news/call-expression-interest-contribute-pilot-project-%E2%80%9Cregions2030-monitoring-sdgs-eu-regions_en?fbclid=IwAR0M3aFN5aQDFkp_RhWw0DhrRS7T_3Yb6NauEwCPfsoNpRjxBLQocZxO9XA

bottom of page