top of page

H επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην COP26

Μέχρι την #COP26, η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν οι πρωταθλητές στην καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής, προσπαθώντας να διατηρήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό.


Η Κίνα μέχρι σήμερα, έχει περιορίσει περισσότερο άνθρακα από τη συνολική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου. Επομένως οι δεσμεύσεις τους είναι ευπρόσδεκτες και μας μίλησαν και για το σχέδιό δράσης τους 1+, το οποίο μοιάζει πολύ με τη δική μας Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα. Είναι πολύ πρόθυμοι να συμφωνήσουν με τους κανόνες της Συμφωνίας του Παρισιού, και καθώς αναπτύσσουν επίσης τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα στον πλανήτη, είναι πολύ πρόθυμοι να οριστικοποιήσουν το άρθρο 6.


Είμαστε χαρούμενοι που ακούσαμε τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, για το γεγονός ότι η πίεση που ασκήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε θετική επίδραση και ότι θα πρέπει να περιμένουμε έναν μηχανισμό, βασισμένο στην αγορά, δύο εβδομάδες μετά από τη συνάντηση.


Χρειάζεται να κινηθούμε πιο γρήγορα. Θα προτιμούσαν μια παγκόσμια εισφορά, βασισμένη σε μηχανισμό της αγοράς και θα χαρούμε πολύ να την αντικαταστήσουμε με το ETS (σύστημα εμπορίας εκπομπών) με αξιόπιστα και φιλοδοξία.


bottom of page