top of page

Να σχεδιάσουμε από την αρχή ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων



Π. Κόκκαλης στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου: Να σχεδιάσουμε από την αρχή ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων

Στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (#AGRI) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, τοποθετήθηκε, την Πέμπτη 07.05, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης.

Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κόκκαλης, επεσήμανε την ανάγκη να συζητηθεί ένα νέο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και ανθεκτικότητας του αγροδιατροφικού τομέα. Υποστήριξε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αρχές που διέπουν την παλιά ΚΑΠ και να σχεδιάσουμε από την αρχή ένα πραγματικά δίκαιο, βιώσιμο και καινοτόμο σύστημα τροφίμων, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι μια νέα ΚΑΠ, προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα, πρέπει να επανακαθορίσει παράλληλα και τους κανόνες, για το πώς θα αξιοποιηθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιας χρηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρανς Τίμερμανς, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, είχε και ο ίδιος τονίσει τη σημασία μιας νέας στρατηγικής για τον αγροδιατροφικό τομέα, στηριγμένη στη βιωσιμότητα και σε συνάρτηση με τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας τονίζοντας παράλληλα ότι η Στρατηγική από το Αγρόκτημα στο Πιάτο και η νέα Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουν περαιτέρω και δεσμεύθηκε ότι θα δημοσιευθούν στις 20 Μάϊου.

bottom of page