top of page

Η ΕΕ χρειάζεται να πρωτοστατήσει για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η ΕΕ χρειάζεται να ανανεώσει τη δέσμευση της να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενόψει και της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Κλιματική Δράση, το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Είναι ανάγκη να αποτυπωθεί η πολιτική δέσμευση της ΕΕ στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ 2021-2027), σύμφωνα και με το ψήφισμα του Μαρτίου 2019 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η εφαρμογή του οποίου εκκρεμεί. Πότε και πώς αναμένουμε την εφαρμογή του;

Χρειάζεται παράλληλα να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου Διαρθρωτικού Ταμείου για το Κλίμα, στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021 - 2027, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η δίκαιη κατανομή των πόρων αποτελεί το καλύτερο εργαλείο, για τον συντονισμό και την αξιολόγηση των δράσεων μεταξύ των διάφορων πολιτικών που αυτή τη στιγμή είναι κατακερματισμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επείγουσα κατάσταση που βρισκόμαστε.

Παρακολουθήστε αναλυτικά τα τρία σημεία της παρέμβασης Πέτρου Κόκκαλη, στη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας, Ασφάλειας των Τροφίμων και της Επιτροπής Ανάπτυξης.



bottom of page