top of page

Τα χρήματα που θα πάρουμε από την ΕΕ, θα καθορίσουν το μέλλον της επόμενης γενιάς


Τα χρήματα που θα πάρουμε από την ΕΕ, θα καθορίσουν το μέλλον της επόμενης γενιάς – Χρειάζεται διαβούλευση και χρηστή διαχείριση

Στην εκπομπή «Briefing» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, στο κανάλι Action 24, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, απαντώντας σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής.

Ο ευρωβουλευτής, ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση, που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, απάντησε πως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία, για να στηθεί σε νέες σωστές βάσεις η οικονομία της χώρας, επισημαίνοντας ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο προβλήματα απορρόφησης όσο και χρηστής διαχείρισης στα πακέτα που λαμβάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "Τα χρήματα αυτά θα καθορίσουν το μέλλον της επόμενης γενιάς. Είναι δάνεια που θα κληθεί, αυτή, να αποπληρώσει, οπότε πρέπει να αξιοποιηθούν έπειτα από μια μακρά διαβούλευση.”.

Ως προς τα 5 δις, που έχουν κατευθυνθεί μέχρι τώρα στην οικονομία και τους πολίτες από την Κυβέρνηση, επεσήμανε ότι δεν είναι χρήματα που έπεσαν από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού, από τις οποίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποταμιεύσει.

bottom of page