top of page

ΕΕ με λιγότερη γραφειοκρατία, έμφαση στην καινοτομία και την κοινωνική συνοχή

Την ανάγκη να αυξηθεί η πολιτική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μειωθεί η γραφειοκρατία και να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην κοινωνική συνοχή, επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης κι εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.«Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι μια εγκληματική αλλαγή που οδηγεί σε λεηλασία των φυσικών και των ανθρώπινων πόρων και της κοινωνικής συνοχής η οποία αποτελεί κοινό πλούτο. Όταν έχουμε αυτή την απορρύθμιση της αγοράς και του χρηματοπιστωτικού τομέα, την ιδεολογία που προτάσσει τη μείωση του μείωσης κράτους  και διαρρηγνύει το κοινωνικό συμβόλαιο που είχαμε στην Ευρώπη μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο - του κράτους της πρόνοιας - αυτό είναι μια πολιτική αδιέξοδη και για την κοινωνία. Το χουμε δει και σε εμάς, το βλέπουμε και στην Ευρώπη με τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπει και θα λεγα προσκαλεί, την άνοδο μιας ακραίας, σκοταδιστικής, κοσμομηδενιστικής δεξιάς. Αυτό που πρέπει να αλλάξει, είναι να είναι περισσότερο πολιτική η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση με λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη έμφαση στην καινοτομία αλλά και στην κοινωνική συνοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς, ο κ. Κόκκαλης, δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πρέπει να είναι συνεχής και πολυμέτωπος.

«Δεν είναι μια λογική φωνή, δεν χρησιμοποιεί λογικά επιχειρήματα αλλά τα βαθύτερα ένστικτα των ανθρώπων, το φόβο, την οργή την οποία στρέφει στον αδύναμο, κινητοποιεί τους ανθρώπους με βάση το φόβο που αισθάνονται απέναντι στη ραγδαία τεχνολογική αλλαγή που συμβαίνει και βέβαια και στην κλιματική αλλαγή. Επομένως ο αγώνας πρέπει να είναι πολυμέτωπος και συνεχής και κυρίως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του προβλήματος. Η ακροδεξιά παρουσιάζεται ως αντισυστημική και στην Αυστρία και στην Ουγγαρία όπου κατέλαβε την εξουσία. Προχωρά και διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, προωθεί το δωδεκάωρο και κάνει τελείως αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό είναι ένα παράδοξο αλλά το είχαμε δει να συμβαίνει. Είναι σημαντικό λοιπόν να βρισκόμαστε συμπαραταγμένοι συνεχώς και με κάθε επιχείρημα, με κάθε τρόπο να προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όποιον θέλγεται από αυτή την δοξασία», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.


Ο εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη δεδομένη συγκυρία, είναι πολύ έντονο το στοιχείο της συμμετοχής με την ψήφο μας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. «Είμαστε πλέον αρκετές δεκαετίες στην ΕΕ και νομίζω ότι αισθανόμαστε, ειδικότερα οι νεότεροι Ευρωπαίοι πολίτες, πιο κοντά μας το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Κι εκεί υπάρχει ένα μεγάλο διακύβευμα. Το ευρωκοινοβούλιο θα καθορίσει τις τύχες της χώρας μας, της Ευρώπης και του πλανήτη γιατί τώρα πρέπει να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις και να γίνει η αντιπαράθεση μεταξύ μιας ραγδαίας ανόδου σε 21 χώρες των ακροδεξιών κομμάτων τα οποία έχουν πλέον υψηλά ποσοστά. Από την άλλη μεριά, στη χώρα μας έχουμε τέσσερα χρόνια να πάμε στις κάλπες. Αυτά τα χρόνια έχουν πάρα πολύ μεγάλο περιεχόμενο και ο κόσμος θέλει να πάει στις κάλπες και να εκφραστεί», πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης.

Comments


bottom of page