top of page

Έχει σημασία να γνωρίζει την αλήθεια ο κόσμος του Πειραιά

Σημεία συνέντευξης του Πέτρου Κόκκαλη στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm».


"Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς. Πρέπει πολύ συχνά να βγαίνει στα δημόσια μέσα, να ακούει ο κόσμος τις απόψεις του και τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται την πολιτική ζωή. Όσον αφορά αυτό που είπε για μένα, έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά, και αν θέλει ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης. Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε το Φεβρουάριο του 2014 να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι παρότι είναι σπουδαίο να είσαι Δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός Δήμαρχος Πειραιά με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη".


"Όλα τα άλλα που λέει δε με αφορούν ιδιαίτερα. Για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία. Ο ίδιος, όπως είπε,έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά παπαγαλάκια που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος τον χαρακτήρα του"."Η χώρα μας είναι καιρός να αναστοχαστεί και να αποφασίσει πολιτικά πού θα πάει και πώς. Αυτό που εγώ πολιτικά πρεσβεύω είναι η υιοθέτηση της στοχοθεσίας των Ηνωμένων Εθνών που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο μεγάλο ανασχηματισμό που γίνεται στην κοινωνία μας, με ένα συντεταγμένο τρόπο, χωρίς να αφήνει κανέναν άνθρωπο απ’ έξω, μακριά από λογικές αποκλεισμού και αδικίας. Συγκριτικά με άλλες γειτονικές χώρες η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα αλλά μπορούμε και καλύτερα, και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από μετρήσιμες λύσεις και με συνεργασία".


"Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μας προειδοποιεί ότι έχουμε 12 χρόνια για να σταματήσουμε την καύση ορυκτών καυσίμων. Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην πρόσφατη διάσκεψη στην Πολωνία έκλαιγε. Ανέβηκε στο βήμα και έβαλε τα κλάματα. Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν. Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά, άμεσα και με έναν τρόπο που θα αφορά όλους. Να μπει στον πολιτικό διάλογο αυτή η διαδικασία. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος".


"Το κοινωνικό συμβόλαιο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο έχει διαρραγεί, με τεράστιες ανισότητες και με την άνοδο κομμάτων που έχουν σκοταδιστική εθνικιστική αντίληψη που αποκλείει ανθρώπους. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι. Οι μαθητές μας έχουν δείξει το δρόμο.

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μια οργανωμένη πολιτική κίνηση. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε πρόσκληση στο προοδευτικό μέτωπο ανταποκριθήκαμε γιατί το πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών εμπνέεται από τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Ο κορυφαίος είναι ο στόχος περί συνεργασίας. Τώρα είναι η ώρα της δράσης, της συνεννόησης και της σύμπνοιας".

"Η πρόοδος της κλιματικής αλλαγής θα κάνει όλο και πιο δύσκολες τις συνθήκες διαβίωσης στις γειτονικές χώρες και θα δημιουργούνται όλο και περισσότερες αφορμές για προσφυγικές ροές. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι".


"Θα ταξιδέψω στην Ελλάδα, θα έρθω σε επαφή με τον κόσμο, θα μιλήσω μαζί του, θα προσπαθήσω να πείσω για τις προθέσεις και την ικανότητά μου".


Ακούστε τη συνέντευξη Α Μέρος | Β Μέρος

Comments


bottom of page