top of page

Αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή, θα εργαστώ σκληρά για την ανάπτυξη της Ελλάδας

Σημεία συνέντευξης του Πέτρου Κόκκαλη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση»


«Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης. Ήταν εκείνος, ο οποίος με παρακάλεσε να είμαι εγώ ο υποψήφιος δήμαρχος το 2014 αφού είχε τσακωθεί με όλο τον κόσμο, όπως συνηθίζει. Εγώ αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι ένας δοτός δήμαρχος με ένα ψηφοδέλτιο με μια δημοτική κίνηση, η οποία, ας το πω κομψά, ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη. Συμμετείχα κακώς εν τέλει, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, σε αυτή την διαδικασία των εκλογών, χωρίς να διακινήσω σταυρωμένα ψηφοδέλτια ή να κάνω όλα όσα συνέβησαν τότε. Στην αρχή σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά σκέφτηκα τους 4.000 συμπολίτες μου με είχαν τιμήσει με το σταυρό τους. Έτσι παρέμεινα και εργάστηκα σκληρά γι’ αυτόν τον δήμο. Νομίζω με πολύ καλά αποτελέσματα για τα τελευταία πέντε χρόνια. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση να μην συνεχίσω».


«Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος επιθυμεί την υποταγή, την υποβολή και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει ή να με αγοράσει τον εξόργισε».

«Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά με 21 εκατ. χρέη σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε ένα εκατομμύριο ευρώ έσοδα. Ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε μια εταιρεία, η οποία είχε ανοίγματα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ όταν η ίδια η εταιρία έβγαζε 40 εκατ. Επομένως θα κάνει καλύτερα, να μετράει, να κοιτάει τους δικούς του ισολογισμούς, να φροντίσει να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει άλλο με την πολιτική».


«Ο κ. Μαρινάκης αρέσκεται στις προσωπικές επιθέσεις και αυτό τον χαρακτηρίζει. Είναι υποψήφιος ενώ ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ΜΜΕ στην Ελλάδα: του δημοσιογραφικού οργανισμού Μαρινάκη, όπως τον ονόμασε σήμερα στην συνέντευξή του, ενώ εμείς, εδώ και έναν αιώνα, τον γνωρίζαμε ως δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη. Και δυστυχώς αυτή του η συμμετοχή στα κοινά είναι πολύ κακότροπη. Χαίρομαι που βγαίνει μπροστά και μιλάει για να μπορεί και ο κόσμος να καταλάβει τον χαρακτήρα του, την παιδεία του, τα κίνητρά του και να κρίνει ο ίδιος».

«Η πολιτική κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ» και εγώ ως εκπρόσωπός της είμαστε μια ομάδα από ανθρώπους που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου για να δημιουργήσουμε -αυτό που χρειάζεται και η Ελλάδα και η Ευρώπη- ένα προοδευτικό μέτωπο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία μέχρι την Αριστερά. Καθώς και αυτό που παλιά λέγαμε οικολογία, αλλά πλέον είναι ο αγώνας για την διατήρηση της ικανότητάς μας να ζούμε πάνω στον πλανήτη, απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».


«Ποτέ στη ζωή μου δεν αισθάνθηκα ότι μπορεί να είμαι μακριά από τις αξίες της Αριστεράς με τις οποίες μεγάλωσα. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ανεξάρτητη από την απορρύθμιση της αγοράς, από την απομείωση του κράτους και από την λεηλάτηση τόσο των φυσικών όσο και των ανθρώπινων πόρων. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε κρίνονται από τα χρήματά τους. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, της σκοταδιστικής δεξιάς, της δεξιάς που αρνείται την επιστήμη και την κλιματική αλλαγή και προτάσσει πολύ πιο σκληρούς όρους εργασίας και υποταγής της κοινωνίας».


Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Comentarios


bottom of page